SMA Kuzey Amerikada 10 GW Kurulu Güce Ulaştı

Yılın henüz başlamasıyla beraber, Kuzey Amerikada SMA Sunny Central merkezi eviricileri kurulu gücü ile önemli bir kilometre taşı olan 10 GW sınırını geçti. Bu aslında yaklaşık 10,000 eviricinin ticari ve büyük ölçekli güneş santralleriyle tüm bölgeye elektrik sağlaması demek oluyor, ki böyle bir üretim 2 milyondan fazla evin elektrik ihtiyacının karşılanması için fazlasıyla yeterli.

SMA CEO'su Pierre-Pascal Urbon, "SMA 10 GW'lık kurulu güce ulaşarak, Sunny Central merkezi eviricileriyle toplam Kuzey Amerika pazarına bakıldığında büyük ölçekli santrallerde yaklaşık % 25'lik bir pazar payına ulaşmış bulunuyor. Bu gerçekten büyük bir başarı. Bu kilometre taşına ulaşmamızda bize yardımcı olan ve işbirliği içinde olduğumuz ortaklarımıza ve müşterilerimize müteşekkiriz!" dedi ve şöyle devam etti: "2018 yılı için oldukça iyimseriz. SMA' nın yenilikçi 5.5 MW’lık sistem çözümü ile sektörün şimdiden dikkatini çekmiş bulunuyoruz. Ayrıca bu yeni ürün başlıca büyük müşterilerimiz tarafından Kuzey Amerika genelinde yaklaşmakta olan büyük ölçekli projeleri için oldukça kabul gördü. Bu anahtar teslim çözümümüz ile SMA Amerika satış ekibi hem yeni hem de mevcut müşterilerle gelecek siparişlerini kesinleştirmeye başladı."

SMA yakın zamanda Sunny Central 2750 EV-US merkezi eviricisinin piyasaya sürülmesiyle büyük başarı elde etti ve böylelikle sahada güvenilirliğini kanıtlamış 500 ile 2,750 kVA çıkış gücü aralığındaki tüm merkezi evirici ürün portföyünü tamamlamış oldu. SMA’nın 5.5 MW ‘lık büyük ölçekli çözümü çeşitli konfigürasyonlarda uygulanabilir. İki güçlü kompakt merkezi evirici, orta gerilim trafosu ve şalt cihazından oluşuyor ve böylece nakliye, kurulum ve işletme maliyetlerini önemli derecede azaltıyor.

Buna ek olarak, SMA'nın farklı depolama teknolojileri ile uyumlu olan Sunny Central Storage evirici ürün grubu, kapsamlı şebeke yönetim servisleri sağlayacak ve maksimum şebeke istikrarını garantileyecek şekilde yenilenebilir enerjinin şebekeye entegrasyonunu mümkün kılacak.